Cosmetica si igiena in viata animalului de companie

November 21, 2013 Cosmetica si ingrijire Rona Vet

In functie de rasa, companionul dumneavoastra are nevoie de ingrijire si cosmetica speciale.
Frecventa cu care ii faceti baie sau il periati depinde si de stilul de viata al cainelui. De obicei, animalele care isi petrec mai mult timp in aer liber vor avea nevoie de spalari frecvente.
De asemenea, in functie de lungimea parului, variaza si periodicitatea perierilor; cu cat parul cainelui este mai lung si mai matasos, cu atat este necesara perierea realizata des.
Cosmetica si igiena, dincolo de efectul infrumusetarii, sunt indispensabile pentru sanatatea animalelor. Puricii, problemele dermatologice sau ranile pot fi descoperite cu usurinta in timpul bailor si solutionate pentru a evita aparitia neplacerilor ulterioare.
Alaturi de periere, spalare si tuns, taierea unghiilor si curatarea urechilor sunt doua interventii care trebuiesc efectuate periodic si a caror importanta se resimte in stilul de viata sanatos al animalului.
Pentru o baie de rasfat a companionului dumneavoastra, va recomandam sa acordati atentie deosebita eliminarii nodurilor de blana prin spalare cu apa calda, balsam si descurcare cu ajutorul unei perii potrivite.
Daca va simtiti pregatiti sa realizati spalarea cainelui acasa, trebuie sa aveti la indemana ustensile potrivite: foarfece sau masini de tuns, perii si piepteni, sampon special pentru animalele de companie, balsam si uscator de par.
Daca doriti sa alocati o zi binemeritata de relaxare si infrumusetare pentru cainele dumneavoastra, va asteptam la Clinica Veterinara Rona Vet. Echipa formata din profesionisti este pregatita sa ofere un look proaspat, atractiv si de rasfat animalului dumneavoastra de companie.
Mai mult decat atat, beneficiati de oferte speciale la pachete de cosmetica, bineinteles, cu preturi irezistibile!
Va asteptam!